Confidenţialitate

Prognoza meteo extinsă: Mai cald decât în mod normal, mai ales în vestul țării

În următoarele 4 săptămâni vom avea parte de căldură, cu temperaturi peste normalul perioadei, mai ales în vestul țării, conform prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie.

În perioada 5 – 12 iulie, cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

În săptămâna 12 – 19 iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.

Între 19 și 26 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest
interval.

În săptămâna 26 iulie – 2 august, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei periode, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.