ProFest – un festival al cunoașterii – VIDEO

interviu realizat de Anca Grădinaru

Din mulțimea de festivaluri care au loc în această vară, unul dintre ele își propune să educe adulți.

„ProFest – un festival al cunoașterii” este organizat de o echipă de voluntari care în perioada 25 – 27 august 2017, la Râșnov (în județul Brașov) și-au propus să-i învețe pe alții ce drepturi au dar și cum să le ceară atunci când acestea nu sunt respecatate de autorități.

Dar și cum apare o lege, ce se poate face pentru a reduce abandonul școlar și cum se poate reclama un transport ilegal de lemn.

ProFest – un festival al cunoaşterii a pornit de la ideea că fiecare dintre noi are puterea să devină un factor de transformare pozitivă a ţării, iar implicarea în viaţa civică este mai mult decât o datorie, este un drept la libertate pe care avem nevoie să-l conştientizăm zi de zi. Pentru că noi ca indivizi suntem atât de valoroşi nouă înşine şi României pe cât suntem de informaţi, activi şi determinaţi să construim ţara pe valori şi modele pozitive”

ProFest va pune în discuție 10 teme: Europa și Diaspora, Sănătate, Ecologie, Creație, Digital, Juridic, Educație și Metode Nonformale, Antreprenoriat, Transparență și Jurnalism/Investigație.

La Lumea Europa FM, Anca Ionescu, unul dintre oragnizatorii festivalului, ne povestește cum puteți ajunge la acest festival.