Confidenţialitate

Profesorul Mircea Miclea: “Părinții și profesorii ar trebui să-i protejeze pe copii. Aceștia nu trebuie bombardați cu știri despre război”

Copiii ar trebui feriți de emoțiile adulților față de războiul din Ucraina – e de părere profesorul Mircea Miclea, psiholog, fost ministru al Educației.

El a spus la Europa FM că, inevitabil, anxietatea părințior pe acest subiect se va transfera copiilor:

“Chiar dacă ei (părinții – n.r.) simt această anxietate, să nu lase această anxietate să se exprime atunci când copilul este de față, pentru că îl va contamina, în mod clar. Atitudinea părintelui este esențială. Trebuie să fim centrați, în această perioadă, pe chestiuni concrete. De exemplu: iată care este orarul tău pentru mâine.  Cu cât mintea noastră este mai centrată pe lucruri concrete, pe care le putem controla, care depind de noi, atunci anxietatea este mai redusă. Concretul ne reduce din anxietate. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Subiectul trebuie abordat cu grijă și la școală, de către profesori – spune Mircea Miclea, în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM.

“(Profesorii -n.r.)Să nu facă din orele lor un rezumat al știrilor de seara trecută și să piardă timp pentru predarea propriei materii, numai ca să-și dea și ei cu părerea despre ce se întâmplă în Ucraina și să le reactiveze copiilor, la fiecare oră, ce s-a întâmplat acolo. Cred că școala ar putea delega pe profesorul de istorie, pe domnul diriginte sau pe consilierul școlar, dacă-l are, ca, din când în când, să le facă elevilor un rezumat despre ce s-a întâmplat. Ei trebuie informați, dar doar din când în când. Expunerea prea mare la informații de genul acesta este detrimentală. Pentru că este o expunere la informație foarte saturată emoțional, cu foarte mare volatilitate și asta nu poate fi controlat .”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.