Profesorii din Iași se vor afla, marți, în grevă de avertisment

Nemulţumiţi că Guvernul a renunţat la majorarea salariilor din învăţământ cu 20 la sută, de la 1 iulie, profesorii din Iași vor întrerupe activitatea în şcoli, marți între orele 11.00 şi 13.00.

Va urma apoi greva generală.

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăscustă a anunțat că peste 5.000 de membri de sindicat din cei 8.500 au semnat pentru intrarea în grevă generală.

”USLIP Iaşi a demarat până în acest moment toate procedurile legale, care implică declanşarea grevei generale. Unităţile şcolare au fost notificate încă de vineri de iminenţa declanşării conflictului de muncă. Marţi, între orele 11.00 şi 13.00, va fi declanşată greva de avertisment, prin întreruperea lucrului în toate unităţile afiliate”, se arată într-un comunicat al USLIP Iaşi.

Laviniu Lăcustă susţine că un protest pe termen nelimitat ar putea fi declanşat în judeţul Iaşi în cursul zilei de miercuri, dacă va exista o decizie în acest sens luată de liderii FSLI, federaţie din care face parte şi USLIP Iaşi.

”Noi la Iaşi suntem pregătiţi, însă în luptă trebuie să mergem toţi. Trebuie să intrăm simultan în grevă, şi tot simultan să încetăm protestul. Altfel, nu vom rezolva mare lucru”, susţine Laviniu Lăcustă, liderul sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar ieşean.

Sindicatele din educaţie sunt nemulţumite că Guvernul a renunţat să majoreze lefurile în învăţământ cu 20 la sută, începând cu 1 iulie, propunând ca o creştere, cu 25 la sută, să aibă loc de la 1 ianuarie 2017.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS