Confidenţialitate

Producător american de dulciuri, amendat cu peste 300 de milioane de euro de CE după ce a vândut produse la suprapreț în state din UE, inclusiv în România | AUDIO

Comisia Europeană a amendat producătorul american de dulciuri Mondelez cu peste 330 de milioane de euro. Compania a limitat în mod ilegal vânzările transfrontaliere între statele membre UE, în detrimentul consumatorilor. Mai multe branduri de ciocolată și biscuiți au fost vândute la preţuri mai mari în cele 27 de țări ale blocului comunitar, inclusiv România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mondelez International, cu sediul în Statele Unite, a fost amendată de Comisia Europeană pentru încălcarea regulilor UE de concurenţă. Compania a restricționat comerţul transfrontalier cu diverse produse din ciocolată și biscuiţi, prin abuzul de poziţie dominantă pe anumite pieţe naţionale.

Practicile au avut loc între 2012 şi 2019 şi au acoperit toate pieţele UE, a concluzionat Bruxellesul.

Iar între 2015 şi 2019, grupul a împiedicat revânzarea unor produse pe teritoriile Austriei, Belgiei, Bulgariei şi României. Este vorba despre mărcile Cote d’Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone şi TUC.

Practicile ilegale au permis companiei să taxeze mai mult pentru produsele sale, în detrimentul final al consumatorilor din UE, a concluzionat Comisia Europeană.

Compania Mondelez şi-a recunoscut răspunderea pentru încălcarea regulilor de concurenţă. Pentru aceasta, amenda a fost redusă cu 15% față de valoarea inițială – ajungând la valoarea de 337,5 milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MAE: Diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata pe teritoriul României