Procurorul Mihaela Moraru Iorga va contesta decizia de revocare a sa de la DNA

Procurorul Mihaela Moraru Iorga, revocată de la DNA, a declarat că va contesta această decizie, adăugând că nu ţine neapărat să iasă la pensie procuror, dar că a făcut un demers pe care l-a considerat ”legitim şi corect”. De asemenea, ea a spus că nu se aştepta să ca CSM să dea aviz privind revocarea sa şi a lui Doru Ţuluş.

”Ordinul are o cale legală pe care poate fi contestat şi voi urma calea legală”, a spus magistratul.

De asemenea, întrebată dacă va contesta ordinul de revocare şi în instanţă, ea a răspuns afirmativ: ”Este calea legală pe care trebuie să o urmăm”.

Iorga a mai declarat că a făcut un demers ”legitim şi corect” şi a adăugat că va respecta decizia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, precizând că este momentul să acorde încredere acestor două instituţii.

”Nu m-am născut procuror şi nu ţin neapărat să ies la pensie procuror. Am făcut un demers pentru justiţie, un demers pe care l-am considerat legitim şi corect, iar de aici încolo mă voi supune dispoziţiilor”, a afirmat procurorul.

Întrebată dacă se aştepta ca CSM să dea avizul pentru revocarea sa din DNA, Mihaela Moraru Iorga a răspuns: ”Sincer, nu, pentru că am considerat întotdeauna că dreptul la apărare trebuie să fie asigurat oricărei persoane, este un drept constituţional şi un drept prevăzut de CEDO”.

Iorga a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu ea a determinat acest scandal, fiind ”doar un act legitim”.

”Susţin în continuare că a fost un demers corect, noi l-am făcut instituţional”, a continuat Iorga.

Ea a mai spus că dacă îi vor fi cerute probe în sprijinul acuzaţiilor făcute marţi, la sediul CSM, le va aduce.

Procurorii Mihaela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş au fost audiaţi, miercuri, de Inspecţia Judiciară.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS