Procurorii sibieni ancheteaza sinuciderea afaceristului Ilie Vonica

Ilie Vonica este patronul clinicii private Polisano.

Bărbatul a fost găsit, ieri, căzut în faţa casei sale.

Surse judiciare spun că milionarul s-a sinucis nu înainte de a lăsa o scrisoare de adio.

Numele lui Ilie Vonica şi cel al soţiei sale apar în dosarul reţetelor false cu tratamente oncologice. Ioana Vonica se află în arest preventiv.

Omul de afaceri Ilier Vonica a explicat în scrisoarea lăsată în locuinţa sa din Sibiu, că arestarea soţiei şi problemele firmelor sale l-au determinat să îşi ia viaţa.

El i-a cerut iertare soției și o roagă să aibă grijă de tot, în special de fiica lor, spun surse judiciare citate de Mediafax.

Scrisoarea este scrisă de mână, are 5 pagini și este adresată soției sale.

De altfel, apropiații familiei au spus că omul de afaceri a fost foarte afectat de arestarea soției sale în dosarul reţetelor false cu tratamente pentru bolnavii de cancer. Acesta a refuzat să mai mănânce după ce Ioana Vonica a ajuns după gratii.

Omul de afaceri din Sibiu a fost și el audiat, însă ca martor, în dosarul rețetelor false, în care 9 persoane au fost arestate preventiv, fiind suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și înşelăciune.

Ilie Vonica, de profesie medic, a murit ieri după amiază la vârsta de 59 de ani după ce s-a aruncat de la etajul vilei sale. Acesta era unul dintre cei mai bogați români. După revoluție a început o afacere în domeniul medical. Grupul Polisano are în prezent 2.000 de angajați, iar acum doi ani avea venituri totale de 300 de milioane de euro.