Procurorii DNA: Victor Ponta incearca sa justifice gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, prin declaratiile sale (AUDIO)

Direcția Anticorupție îi atrage atenția lui Victor Ponta că a creat confuzie atunci când a pus la îndoială datele referitoare la recuperarea prejudiciilor, prezentate de procurori.

Acum, DNA se apără și spune că cifrele prezentate în bilanț – la care a participat inclusiv Victor Ponta – au fost corecte.

Procurorii DNA susțin că, prin declarațiile sale, Victor Ponta încearcă de fapt să justifice gradul scăzut de recuperare a produselor infracționale de către reprezentanții Fiscului.

Direcția Anticorupție afirmă în bilanțul său – la a cărui prezentare a participat și premierul – că anul trecut instanțele au decis definitiv confiscarea a peste 300 de milioane euro – de 3 ori mai mult decât în anul 2013.

DNA subliniază că aceste decizii sunt executorii, iar instituţia abilitată să le pună în aplicare, în sensul recuperării efective a prejudiciilor, este ANAF.

Potrivit RomâniaTV, Victor Ponta a respins ideea potrivit căreia inspectorii ANAF nu ar fi fost eficienți în recuperarea sumelor provenite din infracțiuni.

Ministrul Justiției – Robert Canzaciuc preciza recent că, până la sfârșitul acestei luni, Guvernul va înființa o agenție specială care să se ocupe numai de recuperarea prejudiciilor.