Procurorii DNA fac perchezitii la CFR si Ministerul Transporturilor

Oamenii legii spun că funcționari din CFR și din ministerul Transporturilor ar fi favorizat operatorul privat Regiotrans, care ar fi primit, într-un singur an, peste 180 de milioane de lei din subvenții. Funcționarii ar fi obținut în schimb, cazări la pensiuni, telefoane mobile și bani de nuntă.

Șefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu a fost adusă la DNA, pentru audieri. Este suspectată că ar fi favorizat la licitații firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea și Costel Comana – spun surse judiciare citate de Mediafax. Ea le-ar fi furnizat celor doi, informații despre societățile concurente, ca să știe exact ce oferte să facă pentru a câștiga licitațiile. De altfel, firma celor doi – RC CF Trans SRL a câștigat contractul de închiriere integrală a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timișoara.

Anchetatorii spun că în schimbul acestor favoruri, Estrella Ștefănescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri un card de combustibil pentru mii de kilometri și posibilitatea de a-și duce mașina la service fără să plătească. Ar mai fi primit anvelope, o bicicletă, cazare gratuită pentru ea și fiica ei la pensiuni, telefoane de ultimă generație, un laptop dar și bani ca să meargă la o nuntă în familie.

În plus, pe durata verii, copiii ei ar fi fost angajați formal, controlori de bilete pe ruta București-Constanța, pe care operează firma privată Regiotrans, controlată tot de Iorgu Ganea și Costel Comana. Directorului Regiotrans, Florin Hădărean a fost și el audiat la DNA, în acest dosar.

Procurorii au făcut percheziții în București și în județele Brașov și Ilfov, la 19 adrese, atât la sediile unor firme, cât și la domiciliile unor persoane suspectate de fapte de corupție. Perchezițiile au vizat și Ministerul Transporturilor, compania Națională CFR și regionala CFR din Brașov. Printre persoanele vizate în acest dosar, s-ar afla și Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructură Regionala Braşov. El este suspectat că a luat mită, pentru a favoriza o firmă la atribuirea unui contract de lucrări.