Procurorii DNA au descins in aceasta dimineata la Consiliul Judetean Suceava si la mai multe adrese din judet (AUDIO)

Acţiunea procurorilor face parte dintr-un dosar privind infracţiuni de corupţie. Procurorii DNA au descins și la locuința unui comisar șef de la sectorul poliției de frontiera Siret acuzat de contrabanda cu tigări.

Perchezițiile procurorilor DNA au început în această dimineață în clădirea Consiliului Județean Suceava, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și la locuința fostului șef al Vămii, comisarul-șef Nelu Fediuc. Potrivit Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție în total sunt efectuate șapte percheziții. Procurorii fac cercetări într-un dosar privind săvârşirea, între anii 2008-2014, a unor infracțiuni de corupție contra înfăptuirii justiţiei.

Procurorii suceveni beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii Suceava, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Nelu Fediuc, fostul șef al Punctul de Trecere a Frontierei Siret, care este și el vizat de acțiunea procurorilor, a fost trimis în judecată de DNA Suceava, fiind acuzat că, alături de alte 34 de persoane, a constituit un grup infracțional organizat. Anchetatorii au stabilit ca fostul șef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret împreună cu un preot din Botoşani, a pus bazele unei reţele de contrabandişti care a introdus cantităţi mari de ţigări de contrabandă în România.