Procurorii DNA ancheteaza plecarea lui Victor Piturca de la carma echipei nationale

Aceștia au început urmărirea penală ‘in rem’ pentru modul în care a fost reziliat contractul dintre Federația Română de Fotbal și fostul selecționer.

Procurorii Direcției Anticorupție au anunțat că în acest moment fac cercetări pentru stabilirea vinovăției și identificarea unor persoane care ar fi putut săvârși fapte penale.

Adrian Mititelu, cel care a depus plângerea la DNA, îl acuză pe șeful Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, de abuz în serviciu, pentru că i-ar fi reziliat ilegal contractul selecționerului Victor Pițurcă.

Mai exact, acesta din urmă a plecat de bună voie de la echipa națională, fără să achite 500.000 de euro despăgubiri către FRF, așa cum prevedea contractul. Răzvan Burleanu ar fi reziliat contractul fără a avea aprobarea comitetului executiv al FRF, decizia fiind asumată de el.

Șeful Federației de Fotbal a spus într-o emisiune televizată că știe despre ancheta DNA. El a precizat că a semnat cu Victor Pițurcă o anexă la contract prin care selecționerul renunța la clauza de a fi despăgubit în cazul în care e dat afară, iar federația la cea prin care ar fi primit 500 000 de euro, dacă antrenorul pleacă de bună voie.

Răzvan Burleanu a invocat codul muncii, precizând că orice persoană cu un contract de muncă nu plătește angajatorului atunci când pleacă.