Procurorii au prelungit controlul judiciar pentru deputatii PSD Sebastian Ghita si Vlad Cosma

Procurorii DNA Ploiești au dispus astăzi prelungirea măsurii controlului judiciar față de deputatii social-democrați Vlad Cosma și Sebasatian Ghita, dar si pentru Mircea Coma, președintele Consiliului Județean Prahova.

Toți sunt urmăriti penal în dosarul în care se fac cercetari cu privire la fraudarea de fonduri europene destinate lucrărilor de extindere a canalizarii orașului Comarnic.

În același dosar este cercetat și Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta

Primul care a sosit la DNA a fot Sebatian Ghiță, urmat îndeaproape de colegul său de partid, Vlad Cosma. Cei doi nu au zăbovit mult în sediul parchetului, aproximativ o jumătate de oră fiecare, iar la ieșire au refuzat să facă vreun comentariu legat de anchetă.

Aceștia au mărturisit totuși că pentru următoarele 60 de zile se află sub control judiciar și nu au voie să părăseacă teritoriul țării, interdiciție care nu i-a convenit deloc deputatului Sebatian Ghiță.

În jurul orei 11 s-a prezentat la DNA și Mircea Cosma, iar acesta a ținut neaparat să le aducă un cadou inedit procurorilor care îl anchetează.

Este vorba despre cateva cărți despre Mihai Viteazu, personaj istoric pe care președintele Consiliului Județean Prahova îl admiră foarte mult.

Cadoul nu a fost însă de bun augur, pentru că și în cazul lui, procurorii au dispus prelungirea controlului judiciar pentru următoarele două luni. În această perioadă, Cosma nu va avea voie să-și exercite funcția de președinte de Consiliu Județean. De altfel el fiind suspendat din funcție încă din luna februarie când a demarat ancheta în acest dosar

Măsura controlului judiciar nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte.