Procurorii anticoruptie propun arestarea preventiva a lui Mircea Basescu pe motiv ca lasarea lui in libertate ar pune in pericol ordinea publica

El s-ar fi folosit de calitatea sa de membru al familiei prezidențiale pentru a obține foloase personale, se spune în referatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Băsescu ar fi încercat să lase impresia că îi putea influența pe magistrații care judecau dosarul lui Sandu Anghel, cap al lumii interlope mai cunoscut drept Bercea Mondial și condamnat anul acesta la peste opt ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Referatul DNA spune că, deşi ştia care sunt obligaţiile preşedintelui, Mircea Băsescu i-ar fi spus lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, că nu poate să îl ajute, dar nici nu a descurajat comentariile acestuia despre persoana şefului statului. Dimpotrivă, el ar fi alimentat acele comentarii pentru a întări impresia că are influență asupra președintelui și a magistraților. Referatul constată încă că nu există nici o probă că Mircea Băsescu ar fi intervenit direct la fratele său ori la magistrați. Acest lucru nu înseamnă că nu există infracţiunea de trafic de influenţă, se mai spune în document.

Anchetatorii au acceptat drept probe materialele înregistrate cu o cameră ascunsă din care ar reieși că Mircea Băsescu promitea să obțină grațierea lui Sandu Anghel, în schimbul a 250 de mii de dolari.