Confidenţialitate

Procesul intentat de procurorul şef al DNA postului Antena 3 a fost amânat din nou

Curtea de Apel Ploieşti a amânat din nou, marți, procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3.

În cadrul şedinţei de judecată de marți, completul din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a respins cererea de intervenţie depusă anterior de Grupul de Investigaţii Politice în favoarea lui Mugur Ciuvică, unul dintre pârâţii din acest dosar.

Pe de altă parte, instanța a primit o altă cerere de intervenţie accesorie din partea unei persoane fizice in favoarea realizatorilor tv Mihai Gâdea şi Radu Tudor.

În dosar, şefa DNA îi denunţă pe jurnalişti ai Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de muşamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decisese strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucureşti, unde avusese primul termen, în 23 martie 2016.

Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată.

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai 2016, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie 2016.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei.

Acţiunea depusă de procurorul șef al DNA are ca obiect daune morale „pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane”.

Următorul termen al procesului este stabilit pentru data de 12 decembrie.