Confidenţialitate

Procesul lui Vlad Pascu s-a desfășurat joi, 23 mai, pentru prima dată cu prezența fizică a inculpatului | AUDIO | GALERIE FOTO

Procesul lui Vlad Pascu, șoferul care sub influența drogurilor a accidentat mortal doi studenți și a rănit alți trei, s-a desfășurat, astăzi, la Mangalia, pentru prima dată cu prezența fizică a inculpatului. Premieră a fost și faptul că procesul are un nou judecător, care a înlocuit-o pe fosta judecătoare de caz după ce în urma numeroaselor gafe din instanță, a fost recuzată de părțile vătămate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin înlocuirea fostei judecătoare și modul calm și deschis în care s-a desfășurat ședința de judecată, rudele victimelor lui Vlad Pascu au pentru prima dată speranțe că se va face dreptate. S-a intrat în normalitate, a spus Cătălin Dragomir, tatăl studentei decedate în accident.

În sala de judecată rudele victimelor au stat chiar lângă boxa în care era Vlad Pascu

„Am vrut să-i prind privirea, să mă uit ochi în ochi. S-a uitat numai cu capul în jos. Chiar mi-a venit să plâng, mi-au trecut tot felul de gânduri în cap. Cum l-am văzut? A fost tot acel Vlad Pascu, dar un pic mai speriat”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, cealaltă victimă a lui Vlad Pascu.

Iar Mihaela Olariu consideră că: „Cea mai mare vină o au părinții care acum se luptă să il scoată. Trebuia să se lupte să-l scape de dependența de droguri. Polițiștii, care nu și-au făcut datoria. Toți vor trebui să plătească pentru plecarea fiului meu”.

Procesul va fi reluat doar pe partea de audiere a părților

Noua judecătoare a menținut judecarea prin procedură simplificată formulată de Vlad Pascu după ce acesta și-a recunoscut vina.

Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu: „Declarația asta de recunoaștere este irevocabilă. Practic, din moment ce ai mers în procedură simplificată, ți-ai exprimat voința, nu mai ai cum să revii asupra ei”.

Ghiulfer Predescu, Europa FM: „Dar cum l-ați simțit după această ședință?”.

Adrian Bendeac: „E și el copleșit de tot ceea ce se întâmplă”.

Noul termen de judecata este 7 iunie. Până atunci, apărarea s-a angajat să depună o noua cerere de schimbare a incadrării juridice a lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă, în omor calificat.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Florian Coldea, chemat la DNA | AUDIO