Confidenţialitate

Probleme la vămile Isaccea și Galați, din cauza întreruperilor de electricitate din Republica Moldova și Ucraina. Timpul de așteptare este de 8 ore

Mai multe puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina și-au oprit temporar activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană. Din aceeași cauză, la vămile cu România de la Isaccea și Galați, timpul de așteptare este de peste 8 ore.

Sunt coloane de camioane la punctul de trecere cu bacul de la Isaccea atât pe partea română cât și pe cea ucraineană.

În țara vecină nu funcționează sistemul de management vamal, așa că toate formalitățile trebuie făcute manual și durează.

De vină sunt bombardamentele rusești care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei și au afectat și sistemul vamal.

Potrivit aplicației de monitorizare a traficului a poliției de frontieră, timpul de așteptare în cazul tirurilor, la ieșirea din România, este de peste 8 ore atât la Isaccea cât și la Galați.

Probleme sunt și în nordul țării, la Siret, acolo șoferii de camioane așteaptă circa 5 ore

11 puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina şi-au oprit temporar activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană sau a defecţiunilor tehnice la bazele de date ale autorităţilor de frontieră şi vamale din ţara vecină, transmite MOLDPRES.

Autoritățile de la Chișinău au îndemnat cetăţenii să amâne, pe cât posibil, deplasările în Ucraina, ţinând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, iar infrastructura este precară.

Foto: Shutterstock

Citește și: Jurnalistul Marin Gherman: „Previziunile OMS sunt corecte: ne așteaptă catastrofe ecologice și igienice, pe teritoriul Ucrainei, dacă va continua această activitate” | VIDEO