Probleme în trafic

• Blocaje în trafic pe DN 1, pe sensul de urcare către munte. Coloana de maşini se întinde pe cel puţin zece kilometri

Circulaţia pe drumul naţional 1, între Ploieşti şi staţiunile de pe Valea Prahovei, se desfăşoară cu foarte mare dificultate, pe sensul de urcare către munte, unde s-au format blocaje în trafic, iar coloanele de maşini se întind pe cel puţin zece kilometri. Distanţa de aproximativ 12 kilometri între Câmpina şi Nistoreşti este parcursă într-o oră şi jumătate, maşinile înaintând cu viteza de 5 km/oră.

Drumul se aglomerează începând din dreptul municipiului Câmpina, iar la trecerea de pe tronsonul cu două benzi pe sens pe cel cu o singură bandă pe sens circulaţia este aproape blocată.

• Timpi de așteptare de până la 50 de minute sunt înregistrați pe sensul de ieșire din țară prin punctul de control si trecere a frontierei Nădlac II situat pe autostrada A1 la granița cu Ungaria.

• În Vama Giurgiu, coada de TIR-uri se întinde până în zona localităţii Daia, la 10 km de punctul de frontieră, se stă peste o oră.

• Este aglomerație în Vama Albița, cel mai mare Punct de Trecere a Frontierei de la granița de est a României. Cozi de zeci camioane s-au format pe sensul de ieșire din ţară spre Republica Moldova.

• Trafic blocat pe Drumul European 85, în judetul Suceava, după o ninsoare de doar două ore.

• Pentru a monitoriza traficul şi a preveni producerea accidentelor rutiere, mii de poliţişti au fost mobilizaţi şi 400 de radare au fost dispuse pe principalele drumuri din ţară. Poliţia română acţionează şi cu autospeciale neinscripţionate dotate cu aparate radar. Traficul rutier este monitorizat şi pe calea aerului, astfel echipajele de la sol vor fi redirecţionate către zonele unde există probleme de fluenţă a traficului.