Probleme in Italia si in Spania din cauza ninsorilor

Mai multe școli din provincia Florența au fost închise, iar traficul feroviar și aerian a fost dat peste cap de vremea capricioasă.

A nins abundent în Italia, în regiunile Emilia Romagna, Piemonte și Lombardia, iar aeroportul din Bologna a fost închis temporar. Probleme sunt și pe calea ferată, unde trenurile înregistrează întârzieri de până la o oră, iar în Milano, traficul rutier se desfășoară cu dificultate.

Poleiul și stratul gros de zăpadă au provocat mai multe accidente rutiere în provincia Mantova. Școlile de aici și cele din Florența au fost închise, iar cei care locuiesc pe coasta Mării Adriatice au fost avertizați să se pregătească de inundații. Rafalele puternice de vânt au provocat valuri uriașe, iar populația e sfătuită să își parcheze mașinile în zone cât mai înalte și să se mute la nivelurile superioare ale locuințelor.

În Spania, 28 de provincii se află sub avertizare de temperaturi scăzute, de până la minus 15 grade. Polițiștii au intervenit pentru a salva peste 300 de oameni, rămași înzăpeziți pe o autostradă din nord-vestul țării.