Confidenţialitate

Probleme în campania de vaccinare anti-COVID și în alte state din Uniunea Europeană

Din cauza numărului limitat de doze, autoritățile din Cehia analizează oprirea pentru două săptămâni în cazul noilor imunizări, iar o măsură similară a fost luată și în capitala Spaniei.

În Germania, ministrul Sănătății spune că actuala criză privind numărul de doze ar putea fi prelungită până în aprilie. Declarațiile vin în momentul în care Guvernul de la Berlin se confruntă cu multe critici privind ritmul vaccinărilor.

În Cehia, presa descrie un haos după ce ministrul Sănătății a cerut să se oprească timp de două săptămâni noile vaccinări, astfel încât dozele să fie suficiente pentru rapel.

Cehia, alături de alte țări europene, s-au plâns de întârzierile și numărul scăzut de doze livrate de Pfizer și Biontech. Presa din Cehia susține că mai multe persoane în vârstă, de peste 80 de ani, au fost amânate deja pentru imunizare, deși fac parte din categoria de risc.

În Madrid, capitala Spaniei, din cauza reducerii numărului de doze primite, autoritățile au decis să oprească imunizările pentru cel puțin o săptămână, pentru a asigura doza de rapel.

Autoritățile din Catalonia spun că, în ritmul actual, va fi imposibil să ajungă la imunizarea a 70% din populație în luna iulie, cum era planul inițial.