Proaspătul tătic Mark Zuckerberg donează 99% din acţiunile Facebook

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla, au devenit părinţii unei fetiţe. Cofondatorul Facebook a anunţat ieri naşterea fetiței lor, dar şi o inițiativă caritabilă de mare amploare. Cuplul vrea să înfiinţeze una dintre cele mai mari organizaţii de caritate din lume, fundaţia “Chan Zuckerberg Initiative”.

“Priscilla şi cu mine suntem foarte fericiţi să îi urăm bun venit fiicei noastre, Max, în această lume”, a anunţat Mark Zuckerberg, pe contul său de Facebook.

Mark Zuckerberg fetita

Mark Zuckerberg a mai spus că, pentru naşterea fiicei sale, el şi Priscilla au scris o scrisoare despre lumea în care speră ca Max să crească.

“Este o lume în care generaţia noastră poate contribui la progresul potenţialului uman şi la promovarea egalităţii”, a mai spus Mark Zuckerberg, spunând că acest lucru este realizabil printr-o serie de acţiuni, precum vindecarea bolilor, învăţământul personalizat, producerea de energie din surse regenerabile, conectarea oamenilor, construirea unor comunităţi puternice, reducerea sărăciei, asigurarea de drepturi egale şi înţelegerea între naţiuni.

El a mai spus că Facebook şi-a luat angajamentul de a ajuta la crearea acestei lumi pentru toţi copiii.

“Vom da 99% din acţiunile noastre la Facebook, a căror valoare se ridică în prezent la aproximativ 45 de miliarde de dolari, pentru ca în timpul vieţii noastre şi împreună cu mulţi alţii să îmbunătăţim această lume pentru generaţia viitoare”, a completat Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a anexat la postarea de pe contul de Facebook şi scrisoarea adresată fiicei sale.

Aproape 1 milion de utilizatori ai platformei Facebook au dat “like” la mesajul lui Mark Zuckerberg, în doar câteva ore de la publicarea acestuia. De asemenea, mesajul acestuia a fost distribuit de peste 150.000 de ori.

Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan s-au cunoscut la Universitatea Harvard, unde au fost colegi, şi au avut o relaţie de peste zece ani înainte de a se căsători, în anul 2012.

Mark Zuckerberg este în prezent unul dintre cei mai tineri şi de succes oameni de afaceri din lume, având o avere estimată de Forbes la 46,8 miliarde de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

scrisoare fb

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS