Confidenţialitate

Prioritate la vacanţă: Lioralul românesc

Ţărmul Mării Negre oferă o gamă largă de opţini pentru a petrece timpul liber, indiferent de vreme.

Printre destinaţiile cele mai cunoscute de la malul Mării Negre se numără staţiunea Neptun.

Neptun are una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral românesc, La Steaguri, cu un nisip bun, apă curată şi multe posibilităţi de agrement.

În apropierea staţiunii Neptun, sunt multe locuri interesante de vizitat printre care: Peştera Limanu, Cetatea Histria, Moscheea Esmahan Sultan din Mangalia sau Muzeul De Arheologie Callatis din Mangalia.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, unde se pot vizita Microdelta, Delfinariu, Planetariu – Observatorul astronomic, dar şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice.

Constanţa oferă şi o serie de muzee unice în ţară: Muzeul Marinei Române, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Portului Constanţa, Muzeul de Sculptură Ion Jalea.

Insula Ovidiu, situată pe lacul Siutghiol, la cinci kilometri distanţă de staţiunea Mamaia, este singurul obiectiv turistic care funcţionează pe o insulă naturală de pe litoralul românesc.  Creată cu mii de ani în urmă, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso (43 i.Hr – 17 d.Hr.) a fost exilat în anul 8 d.Hr. de împaratul Augustus şi unde a scris operele “Tristele” şi “Ponticele”.

Herghelia de la Mangalia se află la trei kilometri distanţă la nord de municipiul Mangalia. Aici se pot admira exemplare de cai arabi şi pur-sânge arabi. La hipodromul din Mangalia, iubitorii de cai pot veni să se relaxeze, să se plimbe călare sau să înveţe să călărească.

De la aerodromul Tuzla, situat la 25 de kilometri de Constanţa, se pot survola litoralul Mării Negre, Delta Dunării şi obiectivele turistice din zonele apropiate: Cetatea Histria, Monumentul Tropheum Traiani de la Adamclisi sau mănăstirile din Dobrogea. Tot de aici se pot realiza salturi cu paraşuta.

Cum arată Hotel Mioriţa din Neptun şi camerele sale:

Regulamentul concursului