Confidenţialitate

Prințul și delta urbană

Reportaj de Victor Marin

Locuiţi în Bucureşti? Aţi mers vreodată în Parcul Natural Văcăreşti? Dacă nu aţi ajuns nici măcar până la observatorul amenajat în turnul Asmita, ar trebui să mergeţi.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice a vizitat, joi, delta Văcăreşti, unde s-a întâlnit cu voluntari şi studenţi ai Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti, dar şi cu un grup de copii, care discutau cu un herpetolog despre broaştele şi şerpii care pot fi întâlniţi în delta dintre blocuri.

Prinţul de Wales a vizitat Observatorul parcului, situat la etajul 17 al clădirii Asmita Tower, dar l-a cunoscut  şi pe fotograful Helmut Igant, persoana care a avut ideea protejării “Deltei dintre blocuri”, dar şi alţi membri fondatori ai asociaţiei, care, din 2012, au iniţiat demersurile amenajării parcului natural.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parcul Natural Văcărești din Bucureşti este o formațiune unică de mlaștini urbane, pe locul unui fost proiect hidrotehnic din vremea regimului comunist. Zona a primit statut de parc natural anul trecut, iar planurile pentru conservarea ecosistemului local au fost dezvoltate după modelul centrului London Wetlands.

Joi, moştenitorul coroanei britanice a plantat în delta Văcăreşti un plop alb. „Mult noroc, copacule”, a spus Prinţul de Wales, dupa ce a sădit pomul.

Victor Marin ne invită pe urmele Prințului de Wales, în “delta dintre blocuri.”