Confidenţialitate

Prințul Harry a câștigat un prim termen al procesului cu revista Mail on Sunday | AUDIO

Prințul Harry a câștigat un un prim termen al procesului cu revista Mail on Sunday. Jurnaliștii de la tabloidul săptămânal britanic sugeraseră într-un articol că fiul cel mic al Prințului Charles și al Prințesei Diana a mințit în legătură cu protecția sa și a familiei sale în timp ce se află în Marea Britanie.

Un judecător de la Înalta Curte Britanică a decis că articolul apărut în tabloidul britanic este defăimător.

Este vorba despre un material care se referă la aranjamentele de securitate pentru prințul Harry și familia sa, după ce el și Meghan au părăsit Regatul Unit, în urma tratamentului la care a fost supusă soția nepotului reginei Elisabeta a II-a.

Prințul Harry se oferise să plătească Ministerului de Interne de la Londra costurile protecției familiei sale de fiecare dată când revenea în Marea Britanie și chiar a făcut o reclamație împotriva instituției.

Dar jurnaliștii au scris că Prințul ar fi „mințit în declarațiile sale publice inițiale”, și că oferta de plată ar fi fost făcută numai după ce a început disputa cu cei de la Casa Regală, respectiv după iunie 2021.

Prințul Harry a dat în judecată compania care deține tabloidul pentru calomnie. El s-a plans că articolul i-a provocat „jenă și suferință substanțială”.

Prințul Harry a invocat de mai multe ori agresiunea tabloidelor britanice, instruziunea în viața privată și a explicat că s-a temut ca soția sa Meghan Markle să nu pățească aceleași drame pe care le-a trăit mama sa, Prințesa Diana.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Casa Regală britanică, încântată de nașterea fetiței lui Harry și Meghan

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.