Prinţul Charles găzduieşte cursuri de meşteşuguri tradiţionale în casa sa din Viscri, judeţul Braşov

Prinţul Charles inaugurează, miercuri, centrul de formare profesională “The Prince of Wales’s Training Centre“, amenajat în casa sa din Viscri, judeţul Braşov, care va găzdui cursuri de meşteşuguri tradiţionale, primul dintre ele, la care participă ucenici din toată ţara, fiind cel de ţesături tradiţionale.

Noul centru va fi inaugurat, miercuri, la un an de la deschiderea Fundaţiei Prinţului de Wales în România, organizaţie caritabilă care sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România.

“Noul centru de formare este amplasat în Viscri, judeţul Braşov. O şură veche a fost transformată, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga ţară. În acest an, Fundaţia va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania şi Moldova. În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că Fundaţia va folosi hambarul în special în scopuri educaţionale şi de formare profesională“, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Prinţului de Wales.

fundatia printul charles (4)

Centrul de formare găzduieşte, în prezent, primul curs de ţesături tradiţionale pentru ucenici din Bucovina, Maramureş, Bucureşti şi Transilvania.

fundatia printul charles (5)

“Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteţa Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani şi doreşte să lase o moştenire în ţara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaţionale, viziunea sa privind sustenabilitatea, agricultura şi conservarea patrimoniului“, a declarat Aura Woodward, directorul executiv al Fundaţiei Prinţului de Wales.

fundatia printul charles (3)

Prinţul de Wales a sosit, luni, în România,  pentru o vizită privată. Prinţul Charles s-a întâlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu premierul Dacian Cioloş, iar restul vacanţei şi-o va petrece la conacul său din Valea Zălanului, judeşţul Covasna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS