Confidenţialitate

Prințul Andrew are Covid și nu va participa, vineri, la ceremonia religioasă din cadrul Jubileului Reginei

Prințul Andrew, Ducele de York, a fost testat pozitiv la COVID-19 și nu va participa vineri la ceremonia de la Catedrala Saint Paul, au anunțat oficialii de la Palatul Buckingham, relatează The Guardian.

„După efectuarea unui test COVID de rutină, Prințul Andrew a fost testat pozitiv și a anunțat cu regret că nu va mai participa la ceremonia de vineri” a transmis un purtător de cuvânt al Palatului.

Se pare că Prințul Andrew s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a Marii Britanii în ultimele zile, însă a fost supus regulat testelor COVID, iar din momentul în care a fost testat pozitiv a întrerupt vizitele.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, a avut COVID-19 în februarie și a declarat ulterior că boala a epuizat-o.

Se aștepta ca Ducele de York să participe la ceremonia de vineri, chiar dacă nu a fost invitat joi în prima zi a ceremoniei care marchează Jubileul de Platină. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis că doar membrii Familiei Regale care sunt activi vor participa la momentul din balconul Palatului Regal.

Cine este Prințul Andrew sau Ducele de York

Prințul Andrew, Ducele de York, s-a născut pe 19 februarie 1960 și este al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al Prințului Philip.

Acesta a fost deposedat de titlul de „Alteță Regală”, de patronajul regal și de afilierile sale după ce a plătit milioane de euro pentru a soluționa un proces civil intentat în Statele Unite ale Americii de Virginia Giuffre, fata care ar fi fost traficată de miliardarul pedofil Jeffrey Epstein și care l-a acuzat pe Prințul Andrew că a agresat-o sexual când aceasta avea 17 ani. Ducele de York a negat acuzațiile.

Totuși, Prințul Andrew s-a retras din viața publică după un interviu acordat către Newsnight în 2019 unde a vorbit despre prietenia sa cu Jeffrey Epstein.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va lipsi de la ceremonia de vineri din cauza unui „disconfort” resimțit joi