Primul weekend cu temperaturi de vară, după o lună de ploi

Meteorologii anunţă că în acest sfârşit de săptămână, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 30-32 de grade Celsius, iar izolat vor fi înregistrate chiar 35 de grade. În Capitală şi pe litoral, vremea va fi călduroasă, iar la munte, izolat, va ploua.

„Încă de vineri, asistăm la o ameliorare semnificativă a vremii sub aspectul instabilităţii atmosferice, dar şi a intensităţii ploilor. Practic doar pe arii restrânse, în regiunile de Sud şi la munte, sunt aşteptate ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În weekend, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile de temperatură vor fi ridicate în toate regiunile. Vorbim de temperaturi care vor depăşi 30 de grade în toate zonele. În Câmpia de Vest sunt aşteptate cele mai ridicate valori de temperatură, de la 33 până la 34 grade Celsius, iar în puncte izolate posibil să atingă şi 35 de grade Celsius în orele amiezii. Nu putem spune că vom avea caniculă”, a declarat Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit meteorologului, pe litoral se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă, însă la munte sunt aşteptate ploi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În zona litoralului vremea va fi splendidă, cerul va fi variabil. Nu sunt şanse de apariţie a ploilor. Vor fi 29-30 de grade, iar în apă 25-27 de grade Celsius. (…) La munte, în special în orele după amiezii, înnorările se vor accentua, însă doar pe arii restrânse sunt aşteptate ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. (…) Se vor înregistra maxime cuprinse între 26 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade”, informează meteorologul.

În Bucureşti, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În Capitală ne aşteaptă o vreme frumoasă, dar călduroasă. Sâmbătă cerul va fi variabil şi senin, în timpul nopţii. Vântul va sufla până la moderat, iar în orele amiezii mercurul din termometre va urca spre 31-32 grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopţii va coborî spre 18 grade”, informează reprezentantul ANM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS