Primul român condamnat pentru acte de terorism scapă de detenție

Magistrații Tribunalului Ilfov au admis solicitarea de eliberare condiționată făcută de Dragoș Ciupercescu.

În 2002 acesta a detonat o grenadă pe trotuarul din fața liceului “Jean Monet” din București și o altă grenadă în Parcul Cișmigiu, în martie 2003.

In februarie 2007, Dragoș Ciupercescu a fost condamnat de Curtea Supremă la 18 ani de inchisoare, fiind acuzat de furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativă de omor calificat, tentativă de omor deosebit de grav, distrugere și acte de terorism.

Magistrații au stabilit că într-o noapte, în august 2002, a sustras din depozitul de munitii al unei unități militare din București șapte grenade de mână defensive, tip F1, precum și 144 de cartușe.

Pe 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat una din grenadele furate pe trotuarul din fata Liceului “Jean Monnet” din Capitala, ranind cinci elevi si distrugand bunuri materiale. În martie 2003, el a amplasat o alta grenada pe o alee din Parcul Cismigiu, ulterior cerand bani autoritatilor pentru a pune capat acestor actiuni. A fost arestat pe 24 martie 2003, iar la 13 octombrie 2003, a fost trimis in judecata de procurorii militari.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS