Confidenţialitate

Primul pacient tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în țară, azi noapte

Primul pacient tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în țară, azi noapte. Este un pompier de 28 de ani din București, care a primit îngrijiri medicale în Austria. La sosirea în țară, a fost întâmpinat de mai mulți oficiali, în frunte cu premierul României.

Rănit în urma exploziilor de la Crevedia, pompierul în vârstă de 28 de ani a primit îngrijiri medicale la Spitalul Universitar Graz din Austria. Starea lui de sănătate este bună și va putea reveni la viața normal în scurt timp, susține premierul. Marcel Ciolacu, ministrul de Interne, Cătălin  Predoiu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat l-au întâmpinat, azi-noapte pe aeroport pe pompierul revenit acasă.

În Austria, mai sunt internați alți doi pacienți și potrivit premierului sunt vești bune și despre aceștia în privința recuperării. Alte 9 persoane rănite în exploziile de la Crevedia sunt tratate la spitale din Germania, unde sunt 4 pacienți, Belgia și Italia, câte doi pacienți și Norvegia, unde se află un pacient cu arsuri.

Guvernul amintește că pacienți transferați în străinătate, dar și cei tratați în țară, pot fi însoțiți de membri ai familiei și în acest sens vor primi sprijin financiar pentru a le fi alături răniților pe durata spitalizării.

Din păcate, 3 dintre răniții în exploziile la Crevedia au decedat la spitale din România. Starea lor nu a permis transferul în străinătate. În total, 5 oameni au murit și peste 50 au fost răniți în urma exploziilor produse la o stație GPL din Crevedia pe 26 august.

Sursă foto: Guvernul României

Citește și: Cazul Crevedia: Patronii stației GPL, reținuți pentru 24 de ore și acuzați de distrugere din culpă cu un dezastru ca urmare. A fost propusă arestarea preventivă