Primul om care a mers pe Lună a părăsit definitv Pământul

Familia fostului astronaut Neil Armstrong a anunţat sâmbătă decesul.

Neil Armstrong s-a stins din viaţă sâmbătă în urma unor complicaţii apărute după ce fusese operat la inimă la începutul lunii.

În calitate de comandant al misiunii Apollo 11, Neil Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969, când a rostit celebrele cuvinte: ‘un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire’.

Neil Alden Armstrong avea la momentul respectiv 38 de ani şi, chiar dacă atinsese unul dintre marile obiective ale omenirii, nu şi-a savurat realizarea, ci a părut dimpotrivă frustrat de recunoaşterea pe care i-a adus-o.

‘Cred că tuturor ne place să fim recunoscuţi, nu pentru un singur foc de artificii, ci pentru întreaga activitate’, a declarat Armstrong într-un interviu pentru CBS în 2005.

Când a fost întrebat cum se simte ştiind că urmele lăsate de paşii lui vor rămâne pe suprafaţa lunii probabil pentru mii de ani, el a răspuns: ‘Eu sper că cineva va merge până acolo zilele astea să le cureţe’.

După ce şi-a încheiat activitatea la NASA, Neil Armstrong a dus o viaţă foarte discretă.El a devenit profesor de inginerie la Universitatea din Cincinnati.

Armstrong lasă în urmă doi fii, un fiu şi o fiică vitregi, 10 nepoţi, un frate şi o soră.