Primul invitat în ‘La Radio cu Andreea Esca’, Andi Moisescu, e futurolog: Ştia de acum 25 de ani cum va arăta astăzi radioul

Andi Moisescu va fi primul invitat în emisiunea ‘La Radio cu Andreea Esca’ care poate fi ascultată sâmbătă de la 12:00 la Europa FM, iar această alegere pentru debutul radiofonic al Andreei Esca nu este deloc întâmplătoare.

‘Te-am invitat pentru că acum 100 sau 125 de ani pentru mine tu erai acel zeu al radioului care te mutai în televiziune şi acum e invers: vin eu la radio. Dar te rog ca tu să nu faci cum am facut eu… Ţi te pare că te-am susţinut?!’, i-a mărturisit Andreea Esca lui Andi Moisescu, care recunoaşte că a crezut că este o farsă invitaţia de a participa la o emsiune la Europa FM, pentru că nu se aştepta ca prezentatoarea ştirilor Pro TV să se hotărască să facă radio.

Dar nu doar acesta este motivul pentru care Andreea Esca l-a invitat La Radio la Europa FM pe Andi Moisescu. Ca absolvent de matematică, ‘tocilarul Moisescu’ – cum îl numeşte Esca- şi-a dat lucrarea de diplomă cu un proiect care părea SF la începutul anilor ’90: un playlist generat de algoritmii unui computer.

‘Proiectul de diplomă era ‘Baze de date distribuite’ şi, ca probă practică, aveam realizarea unui playlist la un radio; îi descriam parametrii şi playlistul se genera automat de dimineaţă până seara, după criteriile pe care ţi le doreai, care erau în conformitate cu formatul staţiei. Am fost mai mulţi cetăţeni care au lucrat la proiect. Bazele de date distribuite erau, pe vremea mea, ceva de neimaginat chiar şi pentru profesori. Erau foarte noi’, spune Moisescu, care se aşteaptă ca mâine în ‘La Radio cu Andreea Esca să fie supus la tot felul de provocări pentru că are în faţă nu doar un jurnalist foarte bun, ci şi o prietenă care ştie multe detalii din viaţa sa.

Ani de zile Andreea Esca a crezut că nu are voce de radio şi s-a ferit de orice propunere legată de o emisiune de profil până la colaborararea cu Europa FM. O puteţi asculta în debutul ei radiofonic după mai bine de 20 de ani de super jurnalism de televiziune, sâmbătă, 7 martie, începând cu ora 12:00.