Primul Glob de Aur pentru Adele

Adele a câştigat, duminică seară, premiul Golden Globe pentru Cel mai bun cântec original în filmul ‘Skyfall’, a 23-a peliculă din seria James Bond.

După naşterea în octombrie 2012 a primului său copil, Adele a evitat apariţiile în public, dar a făcut o excepţie duminică pentru a primi personal primul Glob de Aur din carieră.

Premiul este ‘pentru prietenul meu, Simon, care m-a convins să înregistrez această piesă, şi pentru minunatul meu fiu’, a spus Adele la ceremonie.

Melodia ‘Skyfall’ a fost disponibilă pentru descărcare imediat după lansarea din Marea Britanie, în luna octombrie a anului trecut, iar popularitatea acesteia a depăşit rapid recorduri, fiind piesa care a ajuns cel mai repede pe locul 1 în topul iTunes.

Piesa a fost compusă de Adele Adkins şi Paul Epworth.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare în acelaşi timp. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics’ Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Până în prezent, ea a lansat pe piaţă două albume, ’19’ şi ’21’.