FILIPINE: Primul deces cauzat de coronavirus din afara Chinei

În Filipine, s-a înregistrat ieri primul deces cauzat de coronavirus din afara Chinei. Bilanțul a ajuns la 305. Bărbatul din Filipine este un cetățean chinez originar din Wuhan, orașul de unde a izbucnit epidemia.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat mai bine de 130 de cazuri de infecție. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei, a cărei capitală este orașul Wuhan, sau erau turiști chinezi.

Joi, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul izbucnit în Wuhan reprezintă o urgenţă de nivel global, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

De altfel, administrația de la Washington a impus stare de urgență în Statele Unite, astfel că cetățenii străini care au călătorit recent în China nu vor mai putea intra pe teritoriul american. Și autoritățile din Australia au decis să interzică accesul în țară celor care vin din China și nu sunt cetățeni australieni. Între timp, Rusia a suspendat acordul privind accesul fără viză al turiștilor chinezi, iar Franța își primește pasagerii cu 14 zile de carantină.

În acest context, Guvernul de la Beijing a cerut Uniunii Europene să faciliteze achizițiie urgente de materiale medicale din țările membre.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS