Confidenţialitate

Primul deces provocat de tulpina Delta este al unei femei de 72 de ani din Argeș | AUDIO

A fost înregistrat primul deces provocat de varianta Delta a coronavirusului.  Este vorba despre un pacient din județul Argeș. Până la 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu tulpina descoperită inițial în India, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Persoana care a murit după infectarea cu varianta Delta este o femeie în vârstă de 72 de ani, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti în 18 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.

Până la 20 iunie, în România erau confirmate 44 de cazuri cu varianta Delta – în Dâmbovița, Dolj, Argeș, Brașov, Teleorman, Buzău, Arad și București. Dintre acestea, cele mai multe,13, provin din focarul din oraşul Popeşti-Leordeni, Iilfov– majoritatea pacienților infectați fiind cetățeni indieni.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne,  despre versiunile periculoase:

”Avem Delta și avem Delta plus acum este o tulpină care este mai agresivă decât tulpina Delta. Este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare, cât timp este pandemie pe plan mondial”.

Secretarul de stat a fost întrebat de jurnaliști dacă se pot lua măsuri rapide în cazul apariției unor focare semnificative cu versiunile periculoase:

”La acest moment, legislația așa cum este are prevederi care ne permite să luăm măsuri imediate dacă este necesar”.

Însă, infectări cu variante ale SARS CoV-2 care provoacă îngrijorare au fost raportate peste 1600 – cele mai multe, peste 1500 cu varianta Alpha.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.