Confidenţialitate

Primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece din China. Valul de frig duce la creșterea riscului de apariție a gripei | AUDIO

Val de frig şi primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece în China. Această perioadă rece alimentează îngrijorările privind întreruperi ale traficului şi apariţia unor focare de gripă pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Centrul Naţional de Meteorologie prognozează furtuni de zăpadă în nord-estul Chinei, depunerea unui strat de zăpadă în anumite regiuni pentru următoarele 24 de ore şi ninsori abundente în zonele din nordul ţării.

Capitala Beijing se confruntă cu prima sa ninsoare din noul sezon rece, care, potrivit specialiștilor, a sosit cu 23 de zile mai devreme decât în anii trecuţi.

Azi-noapte temperaturile au atins cele mai joase valori din ultimul deceniu pentru această perioadă a anului.

Valul de frig va cuprinde o mare parte din ţară și poate să ducă la o creştere a riscului de apariţie a gripei, într-o perioadă în care peste 20 de oraşe din nordul Chinei au raportat cazuri de COVID-19, iar apariţia unor focare sporadice a fost semnalată și în sud-vestul ţării.

Sursa foto: Twitter / Zexin Li

Citește și: Ministerul Educației trimite echipe care să verifice raportările vaccinării din școli și masura în care se respectă regulile sanitare | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.