Confidenţialitate

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală și-a început activitatea. Andrei Baciu: Această abordare este mult mai utilă

Coadă joi dimineață la primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală. Zeci de mașini s-au strâns în Piața Constituției chiar înainte să se deschidă centrul de imunizare.

Au fost organizate două fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Autorităţile vor să extindă în toată ţara acest modelul de vaccinare, direct din maşină. Aşa a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

El a mers joi dimineaţă la centrul de imunizare din Piaţa Constituţiei:

„Ne dorim ca acest tip de abordare să fie replicat la nivel național, o să fie și este, practic, un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare a tuturor celor care au un program poate mai încărcat și le este dificil, nu știu exact în ce zi o să pice programarea la vaccinare, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Andrei Baciu a mai spus că nu există un număr limitat de persoane care se pot vaccina în centrul drive thru din Piaţa Constituţiei:

„Există suficient de multe doze în acest moment pentru cei care doresc să se vaccineze, rapelul poate fi efectuat în acest centru sau poate fi efectuat într-un alt centru de vaccinare care utilizează același tip de vaccin. Începând de ieri, schimbarea centrului de rapel se poate face și în platforma de programare, cu condiția să existe locuri libere în noul centru și să utilizeze același tip de vaccin.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.