Confidenţialitate

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus și cu virusul gripal

În Mexic, a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire și cu noul coronavirus și cu virusul gripal, la o femeie de 54 de ani.

Medicii din întrega lumea sunt îngrijorați, deoarece suprapunerea celor două boli va pune o presiune și mai mare asupra sistemului sanitar extrem de solicitat în această perioadă.

Femeia de 54 de ani din Mexic, diagnosticată și cu noul coronavirus și cu virusul AH1N1 care declanșează gripa a fost spitalizată pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, iar medicii spun că evoluția ei este bună.

Ea suferă de o boală autoimună, are antecedente de obezitate, a avut cancer și o afecțiune pulmonară cronică. A început să prezinte simptome la sfârșitul lunii septembrie, și după o perioadă petrecută în spital, a fost externată. Dar a revenit pentru îngrijri medicale, deoarece avea febră mare, iar de data aceasta, medicii i-au depistat și virusul gripal.

Nimeni nu este pregătit pentru o epidemie sinergică, a spus medicul Alejandro Macias, responsabilul cu gestionarea epidemiei de gripă din Mexic.

El avertizase recent că suprapunerea celor două boli, gripă și COVID-19, va genera o presiune extraordinară asupra spitalelor, în condițiile în care acestea abia mai fac față numărului mare de persoane infectate cu Sars-Cov-2.

În Mexic, numărul celor diagnosticați cu coronavirus a depășit 800 de mii de persoane și cel puțin 83 de mii de oameni au murit.