Confidenţialitate


Primul burger din carne artificiala


În această după-amiază, într-un restaurant din Londra va fi pregătit şi servit primul burger cu carne artificială. Costa 290.000 de euro.

Carnea provine din celule stem prelevate de la bovine şi dezvoltate în laborator.

Carnea artificială este creaţia unei echipe de cercetători olandezi, de la Universitatea din Maastricht. Nu are gust sau miros, aşa că savanţii i-au adăugat caramel, șofran şi pesmet, iar pentru culoare suc de sfeclă roşie.

Burgerul va fi pregătit chiar de şeful echipei de savanţi.

Un jurnalist va gusta primul burgerul şi sponsorul proiectului.

Carnea de laborator fi un câştig şi pentru mediu, având în vedere că sectorul creşterii bovinelor este răspunzător de o cincime din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial, mai mult decât poluarea produsă de automobile. Acesta ar putea fi începutul unei revoluţii alimentare pentru omenire.

Vegetarienii şi militanţii pentru drepturile animalelor nu pot decât să se bucure că a fost inventată carnea artificială. În schimb, mulţi se întreabă care sunt riscurile consumului pentru sănătatea oamenilor. Succesul noului produs depinde de cât de mult seamănă ca gust şi textură cu originalul.

Carnea de laborator ar putea ajunge în supermarketuri în 10 sau 20 de ani. Dar asta numai dacă autorităţile vor stabili că produsul este sigur pentru consum şi că are o valoare nutriţională similară cu cea a cărnii naturale.


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…