Primul bâlci urban din București

Bijuterii din alamă, coronițe de flori, zacuscă și hamace, din 12 septembrie la primul bâlci urban din București

Cea de-a patra ediție BALKANIK! Festival va avea loc între 12 și 14 septembrie, în Grădina Uranus din București.

Primul bâlci urban din istoria Bucureștiului se va ţine în cadrul festivalului între orele 12:00-23:00, în Grădina Uranus.

Şapte trupe vor lua cu asalt Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezențe în premieră pentru România și artiști care se află în turneu cu albumele proaspăt lansate.

Line up-ul include show-uri explosive, în care muzica balcanică fuzionează cu sound-uri electro și psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) și Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt ‘capete de afiș’ și promit să satisfacă chiar și cele mai excentrice gusturi.

Tot în premieră, Django Lassi (DE) și Caci Vorba (PL) vor face Bucureștiul să danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore și gypsy fusion. Evenimentul reprezintă şi revenirea în ţară a unor artişti iubiți care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numără trupa proaspăt confirmată, Mahala Rai Banda (RO).

Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelația de la ediția de anul trecut și se numără printre artiștii inovativi care au pus vocile lăutarilor din satele bulgărești pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic. Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, creat de Sașa Liviu Stoianovici, Călin Torsan și Costel Barbaselu, ce își trage seva din folclorul balcanic și urcă pentru prima dată pe scena unui festival.

Abonamentele costa 130 lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reteaua librariilor Cărtureşti și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau în sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, care se aşteaptă ca pe parcursul celor 3 zile și trei nopți la Grădina Uranus să fie prezenţi în jur de 12.000 de fani ai muzicii și culturii balcanice şi nu numai.