Primii ursuleţi născuţi în sanctuarul de la Zărneşti (Video)

Cele trei ghemotoace de blană sunt primii ursuleţi născuţi în sanctuarul de la Zărneşti.

Mama lor este Pamela, iar tatăl – Pluto. Doi urşi care au ajuns în sanctuar după ce au trăit chinuiţi în grădini zoologice.

Acum, au devenit părinţi. Doar doi dintre pui au primit nume.

Cei doi au fost deja botezaţi şi adoptaţi de o familie din Anglia. Băieţelul se numeşte Mark şi o fetiţă se numeşte Diana.

Adopţia este una simbolică, pentru că puii nu vor pleca din rezervaţie. Părinţii adoptivi vor suporta lunar o parte din costurile de îngrijire. Al treilea ursuleţ aşteaptă şi el să fie botezat şi îşi caută un naş.

Masculii care ajung la rezervaţie sunt castraţi. Pluto a fost singurul urs scutit de această intervenţie.

Noii locuitori ai sanctuarului au venit pe lume acum două luni.

Organizaţia Mondială de Protecţie a Animalelor a construit sanctuare asemănătoare în toată lumea, însă cel de la Zărneşti este cel mai bine realizat, spun specialiştii.

87 de urşi au început aici o viaţă nouă.

Sunt primii pui veniţi pe lume acolo, de la înfiinţarea sanctuarului, în urmă cu 12 ani.

Cei mai mulţi urşi de la Zărneşti au peste 30 de ani, iar îngrijitorii spun că vor mai trăi cel mult 10. Aşa că apariţia micuţilor e mare motiv de sărbătoare.

Imediat ce mai cresc, vor putea să se joace cu Bim şi Bam, doi ursuleţi orfani, care acum nu prea au cu cine să socializeze.

Doi dintre pui au primit numele Mark și Diana și au fost adoptați la distanță de familii din Anglia, care vor trimtie bani pentru îngrijirea lor. Al treilea încă nu a fost botezat.

La Zărnești e cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. În 2016, National Geographic a decis că, în sanctuar, animalele au parte de cele mai bune condiţii de trai de pe glob.

Un filmuleț cu cei trei ursuleti poate fi văzut aici:  ursuleti zarnesti

Foto și video: APM Brașov

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS