Confidenţialitate

Primii pui de panda roșu din România s-au născut la Zoo Brașov | VIDEO

Eveniment la Grădina Zoologică din Brașov : singurii doi urși panda roșii din România au devenit părinți. Puii au împlinit 8 săptămâni și au trecut cu bine de perioada critică. Li s-a făcut prima evaluare, au fost cîntăriți și  se dezvoltă normal. Conducerea Gradinii Zoologice așteaptă acum propuneri de nume pentru ei.  Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu:

”Avem marea bucurie să vă prezentăm primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România. Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, să ne bucurăm de acești puiuți care sunt sănătoși, unul are 415 grame, masculul, femela 520. Lucrurile merg bine din acest punct de vedere. Cei mai fericiți suntem pentru că reușim să contribuim la conservarea acestei specii, pe cale de dispariție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grădina Zoologică din Brașov a primit femela de urs panda roșu în 2019, din Suedia. Masculul a venit din Croația, un an mai tîrziu, povesteste Alin Pânzaru, directorul Grădinii Zoologice Brașov:

”De fiecare dată când trec pe lângă acest țarc îmi amintesc când am început să le spunem celor de la Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice că ne-am dori această specie. Coordonatorul, într-un final, a hotărât ca Peggy să vină în Brașov. După un an, a fost alocat un mascul, din Zagreb. A venit Benji, cu mare bucurie. Am fost anunțat de către colegii mei că avem pui”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.