Confidenţialitate

Primele semnale reale că Rusia și Ucraina ar ajunge la un acord. Ambele părți confirmă progresul negocierilor pentru pace

Declarații încurajatoare în privința negocierilor de pace dintre Ucraina și Rusia. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune că sunt speranțe de a ajunge la un compromis și că neutralitatea Ucrainei este discutată în mod serios. 

Moscova susține că negocierile de pace nu sunt ușoare, dar că există ceva speranță că se poate ajunge la un compromis. Și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vorbit de progrese și de poziții mai realiste.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus la un post de televiziune din Rusia că statutul neutru al Ucrainei este discutat acum în mod serios, alături de garanții de securitate pe care le dorește Moscova.

Lavrov a menționat printre problemele importante de soluționat demilitarizarea Ucrainei, securitatea locuitorilor din est și drepturile vorbitorilor de limba rusă din această țară.

Și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că sunt progrese în negocierile de pace în urma discuțiilor de marți. A adăugat că pozițiile negociatorilor sună mai realist în acest moment, dar că e nevoie în continuare de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei.

Kievul spune că e dispus să negocieze sfârșitul războiului, dar că nu va capitula și nu va accepta ultimatumuri din partea Rusiei.

Citește și: Zelenski: „Vă imaginați cum este să vă sunaţi prietenii pentru a le cere să închidă spaţiul aerian, iar ei să îşi exprime profunda îngrijorare?” | AUDIO