Confidenţialitate

Primele măsuri în cazul copilului subnutrit: Frații lui sunt în grija Protecției Copilului

Frații bebelușului subnutrit, care a ajuns la Spitalul de Pediatrie Ploiești în stop cardio -respirator, au fost preluați de Protecția Copilului.

Este vorba despre o fetiță de trei ani și un băiețel de un an și jumătate.

Copiii au fost duși alături de mamă într-un centru maternal, unde vor fi evaluați medical și vor primi consiliere psihologică. Cel mai mic dintre copii se află în continuare în spital.

Familia din Valea Călugărească, județul Prahova, a ajuns în atenția autorităților când unul dintre copii – un bebeluș de 2 luni – a fost adus la spital în stop cardiorespirator.

Deși la naștere a cântărit 3 kg, acum medicii au stabilit că este subnutrit. Are doar 2 kg, corpul îi este plin de răni iar medicii care l-au consultat au ajuns la concluzia că bebelușul nu ar fi fost spălat niciodată de către mamă.

Angajații de la Protecția Copilului au preluat cazul mai ales că mama mai are acasă doi copii mici. Împreună cu aceștia, femeia se află acum la un centru maternal, iar autoritățile urmează să stabilească dacă va fi decăzută din drepturile părintești.

Și poliția a deschis dosar penal și continuă cercetările.

După ce femeia s-a plâns că nu ar fi fost primită la spitalul orășenesc din Urlați, și Prefectura Prahova a făcut o anchetă.

S-a aflat că mama și bebelușul au ajuns la spital, dar nu au intrat după ce li s-a comunicat că medical de la Pediatrie își terminase programul.