Confidenţialitate

Primele discuții contradictorii între PNL și USR PLUS, în ceea ce privește alianța de guvernare | AUDIO

Nici nu au început bine negocierile pentru formarea unei alianțe de guvernare de dreapta, că între PNL și principalul potențial aliat, USR PLUS, apar discuții contradictorii.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, spune, după o întâlnire a liderilor partidului, că Guvernul ar trebui condus de un premier PNL, la fel ca mai multe ministere cheie.

Nu am discutat despre ministere. Cert este că premierul trebuie să aibă câteva ministere fără de care e greu să-și pună programul în aplicare.

Aici vorbim de Ministerul Justiției, al Fondurilor Europene, al Finanțelor, fără de care nicio OUG sau HG nu poate pleca și, sigur, Ministerul de Interne. Noi n-am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, europarlamentarul USR PLUS Cristian Ghinea crede că liberalii pun greșit problema, de vreme ce nici măcar nu s-a convenit care va fi structura viitorului Executiv.

Cred că trebuie să discutăm un pic despre structura Guvernului, ori asta n-am făcută. Guvernul României nu este funcțional acum, nu Guvernul PNL sau PSD, ci Guvernul în general.

Sunt ministere care se concurează unele pe altele, trebueie să facem lista întâi.

Calculele astea aruncate dinspre PNL nu fac bine la negocieri și, mai ales, nu este elegant modul în care ni se pune în vedere de către Rareș Bogdan că PNL trebuie să dea premierul și ministerele avizatoare și ministerele cu bani. 

De ce am intra noi într-un Guvern atât de dezechilibrat? 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.