Confidenţialitate

Primele carduri de energie au fost tipărite. Livrarea către beneficiari începe de la 1 februarie | AUDIO

Au fost tipărite primele carduri de energie, iar livrarea acestora către beneficiari începe de la 1 februarie. Oamenii vor putea folosi ajutorul pentru plata facturilor de pe 20 februarie. Poșta Română anunță că a cumpărat și mai multe scanere pentru a ușura plățile. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș și șeful Poștei Române, Valentin Ștefan, au mers la Fabrica de Timbre miercuri dimineață, când au fost tipărite primele carduri de energie, în valoare de 1.400 de lei, ajutor alocat persoanelor vulnerabile pentru plata facturilor.

Banii vin în două tranșe de 700 de lei, una în februarie, alta la toamnă. Marcel Boloș:

„Pe data de 20 februarie se vor putea face primele plăți cu cele 3 documente: cartea de identitate, cardul și factura.”

Poșta Română este instituția care intermediază plățile între consumatorii vulnerabili și furnizorii de energie.

Compania anunță că a cumpărat și aparate cu care poștașii pot scana codul de bare de pe facturi, astfel încă să fie ușurat procesul de plată. Valentin Ștefan:

„Am finalizat o procedură de achiziție a 7.000 de dispozitive portabile prin care angajații companiei pot să scaneze și să încaseze aceste facturi. Așteptăm livrarea, care ar trebui să vină în prima jumătate a lunii februarie. Valoarea estimată de noi a fost de aproape 22 de milioane de lei, valoarea atribuită a fost cu mult sub această sumă.”

De acest ajutor beneficiază pensionarii peste 60 de ani cu venituri sub 2.000 lei, pensionarii de invaliditate, persoane cu handicap și familiile cu alocaţie de susţinere sau cu ajutor social.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Captură mfe.gov.ro

Citește și: Marea Britanie: Consumatorii vor fi plătiți pentru a face economie la curent electric la orele de vârf | AUDIO