Prime de Crăciun de 1.100 de lei pentru angajații de la Complexul Energetic Oltenia

Tichete valorice de o 1.100 de lei drept prime, dar și bonusuri de peste 700 de lei – iată ce au primit de Crăciun cei peste 13 000 de angajați de la Complexul Energetic Oltenia. Cadouri cu valori mai reduse s-au acordat și la Complexul Energetic Hunedoara – angajații de aici, însă, se tem că la anul riscă să rămână fără slujbe.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus că primele sunt incluse în contractul colectiv de muncă – înțelegerea a fost convenită în martie. Compania a reușit să încheie al doilea an consecutiv fără datorii către bănci, furnizori sau bugetul de stat. Cadouri în valoare de 100 de lei au primit și copiii angajaților. Liderul sindicatului Solidaritatea 2013 afirmă că anul viitor va încerca să obțină și tichete de vacanță pentru angajați – mulți dintre ei sunt în vârstă și au nevoie de tratament.

Şi cei aproximativ 4 mii 500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au beneficiat de tichete cadou în valoare de 350 de lei. Aceștia din urmă, însă, sunt îngrijorați că societatea ar fi în pragul falimentului.

„Probabil că primăvara o să vină cu lichidarea societății. Dacă nu se ia o decizie pentru complex, nu avem alte variante”, a declarat liderul sindical Cristian Iştoc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS