Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, audiat la Poliția Timiș

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a fost audiat astăzi la Poliția Timiș, alături de mai mulți angajați ai primăriei.  Toți au fost chemați să dea explicații în legătură cu modul în care s-a făcut recepția unei clădiri de birouri, realizată din bani europeni.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a stat o oră și jumătate la Poliția Timiș, unde a fost audiat de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Alături de mai mulți directori din primărie, edilul Timișoarei a realizat recepția clădirii de birouri Incuboxx. Aceasta a fost inaugurată în aprilie anul trecut și conține zeci de spații pentu firme, precum și o sală de fitness și un panou de cățărare.  Lucrările au fost realizate de două firme: una dintre ele, care a subcontractat lucrarea a depus plângere că nu și-a încasat banii de la firma constructoare. Este vorba despre o societate aflată acum în insolvență și care a aparținut fostului ministru al Sănătății, social-democratul Ovidiu Brânzan.

“În privinţa Incuboxx sunt două plângeri penale: una a noastră (Primăria – n.r.) împotriva unei firme subcontractante, care se pare că a luat nişte componente, iar a doua a respectivei firme. Se cercetează faptele şi se va face lumină. În momentul de faţă, am fost chemaţi toţi membrii Comisiei de recepţie, eu am fost preşedintele acesteia, pentru a da lămuriri în legătură cu ce s-a întâmplat. Am spus Poliţiei tot ce ştiu, nu ştiu alte lucruri. Dacă cumva s-a întâmplat ceva cu culpă a cuiva din primărie, evident acele persoane trebuie să dea socoteală pentru faptele lor. (…) Iar dacă firmele nu-şi fac treaba, le dăm în judecată, dacă nu îndeplinesc ce este în contract. Tot ce nu e în regulă trebuie să remedieze, aşa e legea, noi vrem să se rezolve problema, nu ne încălzeşte, ca beneficiar, că se acuză proiectantul cu executantul”, a spus Nicolae Robu.

Primarul a declarat că este vorba despre un litigiu între două firme și că el, în calitate de președinte al comisiei de recepție a lucrărilor a respectat legea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit primarului Timișoarei, firma care a reclamat că nu și-a încasat banii pe lucrare a lăsat clădirea fără echipamente de climatizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru construirea clădirii Incuboxx din Timișoara, s-au cheltuit 17,7 milioane de lei, dintre care peste 7 milioane reprezintă fonduri europene.