Confidenţialitate

Primarul Timișoarei, ironizat fiindcă vrea interzicerea grătarelor și manelelor

Primarul Timișoarei revine la subiectul „încins” al grătarelor. Nicolae Robu a lansat un sondaj pe Facebook, unde îi întreabă pe locuitorii orașului ce părere au despre ideea de a interzice grătarele în aer liber, precum și a manelelor difuzate la evenimente publice.

Edilul a emis recent un ordin în acest sens. Cum era de așteptat, a primit un val de răspunsuri ironice.

„Sondajul nr. 96 pe 2019”, începe Nicolae Robu. Ieri – marți, nota redacției – am interzis interpretarea/difuzarea de manele în aer liber pe domeniul public în Timișoara, precum și dedicațiile conexe.

Evident, iubitorii genului și dedicațiilor binecunoscute aferente își pot continua delectarea pe proprietăți private, respectiv în spații publice închise.”

Iar expunerea se încheie cu întrebarea: Dv ce părere aveți pe această temă?”.

„Când o să fiu primar al Timișoarei o să interzic oamenii cu numele Nicolae Robu”, răspunde un internaut.

„O măsură total discriminatorie, fiecare gen muzical are atât fani, cât și oameni care îl detestă. Pe ce criterii ați ales un singur gen pe care să-l interziceți?”, întreabă un altul.

„Trăim în 2019 și domnul primar tocmai s-a întors în 1933”, comentează un cititor, în timp ce altcineva sesizează: „Cine decide că e manea sau nu e manea – angajați muzicologi (…)?”.

Un tânăr apreciază însă inițiativa: „Bine ați făcut. Dacă s-au plâns de pianistul ăla din centru, ce să mai zic de manele…Măcar acela ne dădea imagine de culți” – am încheiat citatul.

Un asemenea subiect nu a scăpat nici publicației online de stiră, “Times New Roman“, care a titrat: „Mii de timişoreni pasionaţi de grătar şi manele au cerut azil politic la Bucureşti”.