Confidenţialitate

Primarul Sectorului 1 cere declararea stării de alertă din cauza situației sanitare provocată de neridicarea gunoaielor

Clotilde Armand, edilul Sectorului 1 al Capitalei, spune că a solicitat declararea stării de alertă din cauza situației sanitare, cauzată de „șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.
În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS:

Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.
Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

O reacție în acest caz a venit și de la ministrul Mediului, Tánczos Barna, în scandalul gunoiului din Sectorul 1. Acesta cere ca deșeurile să fie ridicate în continuare:

„Ajută pe moment această intrare într-o stare de alertă la găsirea unei soluții de moment până la trecerea la un sistem sau la o bază nouă contractuală juridică. Vom avea o întâlnire mai mult ca sigur săptămâna viitoare pe această temă, pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, gunoaiele nu rămân pe stradă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.