Primarul orasului olandez Hilversum a cerut expulzarea fiicei lui Vladimir Putin, Maria, care locuieste la Haga

Această cerere a fost făcută în urma prăbuşirii avionului malaezian în Ucraina, doborât probabil de o rachetă a rebelilor proruşi.

Potrivit tabloidului Daily Mail, primarul și-ar fi cerut ulterior scuze, afirmând că cerinţa sa ‘nu a fost înţeleaptă’, dar a venit ‘dintr-un sentiment de neputinţă’.

Maria Putin, în vârstă de 28 de ani, trăiește în Olanda de câţiva ani, alături de partenerul ei olandez, în vârstă de 34 de ani, care deţine un post de conducere la o firmă de consultanţă rusească.

Cuplul s-ar fi căsătorit în 2009, dar nu există documente oficiale care să confirme această informaţie.

După tragedia aviatică din estul Ucrainei, activiștii anti-Putin din toată lumea au postat adresa fiicei sale pe Twitter şi au cerut poporului olandez să protesteze în faţa locuinţei sale.

Printre cele 298 de victime ale cursei MH17 se numără 193 de olandezi.

Între timp, publicația The Independent scrie despre tabieturile liderului de la Kremlin. Preşedintele rus are angajat cu normă întreagă un degustător profesionist, pentru a se asigura că mâncarea sa nu este otrăvită.

Această profesie a fost populară de-a lungul secolelor. Mâncarea lui Adolf Hitler era degustată în fiecare dimineaţă de o femeie, iar fostul preşedinte irakian Saddam Hussein avea mai mulţi degustători .