Confidenţialitate

Primarul Londrei, apel la calm după atac

Primarul metropolei britanice Londra, Sadiq Khan, a ieșit cu un mesaj în care îndeamnă la calm după atacul de duminică seară. El spune că prezența poliției va crește în oraș, după atac, dar că nu există motive de panică.

Edilul îi îndeamnă pe oamenii din oraș să rămână calmi și vigilenți și anunță că nivelul alertei rămâne în continuare  ”sever”, ceea ce înseamnă că un atac este foarte probabil.

“Alegerile generale anticipate de joi nu trebuie să fie amânate” în urma atacului de sâmbătă seara de la Londra soldat cu şase morţi, a declarat duminică primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relatează Reuters.

 

”Unul dintre lucrurile pe care le putem face pentru ca să arătăm că nu vom fi intimidaţi este să votăm joi şi să ne asigurăm că înţelegem importanţa democraţiei noastre, libertăţilor noastre civile şi drepturilor omului”, a spus Khan.

”Eu nu pledez în vederea amânării alegerilor. Eu cred cu pasiune în democraţie şi în a ne asigura că votăm, recunoscând astfel că unul dintre lucrurile pe care aceşti terorişti le urăsc este votul. Ei urăsc democraţia”, a spus primarul Londrei.

 

Politicienii britanici sunt îndemnaţi să amâne alegerile generale anticipate programate peste cinci zile, în urma celui de-al doilea atac terorist de la Londra în două săptămâni, relatează The Telegraph.

La câteva ore după atacul de pe London Bridge, politicienii erau îndemnaţi, pe reţele de socializare, să amâne alegerile de joi.

# De altfel, presa britabnică scrie că partidul Conservator britanic a anunţat suspendarea campaniei într-un comunicat.

The Guardian adaugă că şi alte partide ar urma să îşi suspende campania.